dimecres, 10 de juliol del 2013

Segona setmana


Petits

Hola famílies!

La setmana passada  vam tenir la visita d’en Treeman, el superheroi de la natura, i del seu jardiner.
Dilluns es va presentar al casal amb molt poca energia (tenia poques fulles i cap flor) i ens va dir que estava una mica cansat. Va explicar que necessitava la nostra ajuda per tal de recuperar-se i ens va demanar que tinguéssim cura del medi ambient. Per fer-ho vàrem preparar durant tota la setmana jocs i tallers relacionats amb el nostre entorn. Per exemple, a partir de brics de sucs i taps d’ampolles vam crear cotxes; o a partir de jocs de punteria havien d’encertar els diferents envasos (ampolles de plàstic, cartró, etc.) al seu contenidor corresponent (d’acord amb els colors pertinents).

A més, el dimarts passat vàrem anar al Museu Marítim, i allà vam conèixer a la pirata “Punydeferro” que ens va convidar a convertir-nos en pirates de debò fent un jurament i demanant que l’ajudéssim a trobar un tresor amagat. Tot això ho vam fer amagant-nos del pirata “Malaespina”, el qual havia tingut algun conflicte amb “Punydeferro”. Aquella mateixa tarda, van venir a l’escola els pirates “Malaespina” i “Bonaespina”, els quals ens van acabar d’explicar la seva història.

Per altra banda, dilluns, dimecres i divendres vam fer jocs d’aigua amb la intenció de conscienciar als infants sobre la importància de l’ús adequat de l’aigua.

Per finalitzar, el divendres vam realitzar un esmorzar compartit amb els grups de grans i mitjans. Juntament amb ells, i a partir de diferents proves (pescar objectes que no havien d’estar al mar, reciclar envasos, bitlles amb material reciclat, etc) vàrem aconseguir que el superheroi Treeman recuperés completament les seves forces i tornés a tenir fulles i flors.


Mitjans
Hola família!
La setmana passada ens va visitar en  Treeman, el superheroi de la natura. Va aparèixer molt dèbil i malalt degut a la contaminació que hi ha a la terra, i per això el vam ajudar i durant tota la setmana treballàrem aspectes relacionats amb la consciència ecològica i ens preocupàrem  pel medi ambient., fent que en Treeman marxés content i ple de vitalitat.
Dilluns vàrem estampar la samarreta i en Treeman ens va donar les primeres instruccions per construir uns espantaocells per espantar els corbs que atacaven l’hort del nostre superheroi.
Dimarts vam gaudir d’un matí de platja per estar en contacte amb el nostre entorn més proper i gaudir d’ell amb els companys.
Dimecres en Treeman va donar noves instruccions i després d’uns divertidíssims jocs d’aigua va tocar esprémer-nos el cervells tot fent un Quiz Game . Aquest Quiz Game va tenir la natura com a eix temàtic permetent-nos aprendre curiositats sobre el medi ambient i el reciclatge.
Per acabar una calorosa setmana d’estiu dijous ens vam refrescar a la piscina, i el divendres vam esmorzar de valent fent un pa amb tomàquet amb grans i petits i després  un seguit de proves on posàrem a prova tot el que havíem aprés al llarg de la setmana, guarint al Treeman i fent que recuperés tots els poders perduts.
Per cert... ja sabeu quin és l’animal que pot pujar les escales però no baixar-les? Nosaltres sí!


Grans

Els grans comencem dilluns amb moltes ganes de Casal. Aquesta setmana s’ha presentat el superheroi Treeman, era l’heroi de la natura i estava molt pansit i necessitava l’ajuda del Casal, per aquest motiu al dividir-nos en famílies (petits grups) els nostres noms es relacionaven amb ell (Nature, Green peace, Green power, Dora la exploradora y el mono, els salvatges...). A la tarda mentre els grans feien piscina, els petits de grans varem fer un nocturlabi per saber l’hora mitjançant les estrelles, i després ho varem comprovar amb un vídeo a la mediateca.
Com sempre els grans, dimarts varem estar tot el dia a fora del Casal. Varem anar a la platja de Sitges, on l’aigua molt freda, no ens va treure les ganes de jugar amb castellers de sorra, convertir-nos en sirenes, jugar al sopapo amb la pilota a l’aigua...
Dimecres varem anar al parc del Laberint d’Horta, on ens esperava l’equip d’educador de la fàbrica del Sol, amb ells varem descobrir la història del parc relacionada amb els mites que s’hi amaguen. Alguns d’aquests mites fins i tot els varem representar disfressats dels principals personatges, i varem competir a veure qui trobava el centre del Laberint en menys temps i amb tot l’equip junts.
Tot casal junt, ens varem embarcar als nostres autocars respectivament per anar a La Bassa (piscina de Sabadell), on varem passar al matí banyant-nos i jugant a l’aigua fins l’hora de dinar. Després varem estar fent la digestió a la gespa mentre jugàvem a cartes i fèiem polseres i trenes de fils.
I per concloure aquesta setmana, divendres va venir en Treeman molt recuperat després de les nostres actuacions i ens va proposar uns jocs per recuperar finalment tota la seva energia, després d’un bon esmorzar salat.


1 comentari: